FAQ

Varför är köttet gourmetmörat?
Vi mörar köttet för att det ska behålla saftigheten och mörheten när du tillagar maten. Genom detta blir inte köttet torrt och segt och behåller även sin saftighet bättre om du värmer på köttet igen.

Varför har ni olika ursprung på köttet?
Vi har valt att ha olika ursprung så konsumenten själv får välja. Vi vill vara väldigt tydliga med köttets ursprung, därför har vi placerat en flagga från ursprungslandet på framsidan samt i text på baksidesetiketten.

Vad menas med ursprung?
Med ursprung menar vi var köttet är uppfött, slaktat och styckat. Sedan skär vi till och paketerar det i Sverige.

Går köttet bra att frysa in?
Ja, det går utmärkt att frysa in köttet.

Var kommer druvsockret som ni använder i era produkter ifrån?
Druvsockret är utvunnet ur majs.

Hur länge håller de gourmetmörade produkterna när förpackningen är öppnad?
Det håller cirka 2 dagar om den är omsluten i max 8°C.

Varför kan skinkan ha olika nyanser?
En skinka består av olika muskler som också har olika färg. En magrare muskel är mörkare än en fet. Färgskillnaderna kan variera från ljust rosa till mörkt röd och därför kan man ibland tro att skinkan inte är riktigt kokt, när den har en mörkare nyans.

Varför är vissa skinkor fetare än andra?
Varje enskild skinka består av olika muskler som var för sig har olika mycket fett och olika förutsättningar. Därför kan fetthalten variera något på skinkorna. Mycket av skinkans smak sitter i skinkans fett. Skulle allt fett tas bort skulle den förlora sin goda smak.

Kommentera