Goda sidorätter & tillbehör

Här hittar du härliga recept på goda sidorätter och tillbehör. De kan ätas var för sig, som tillbehör till annat recept eller kombineras tillsammans.

För smakupplevelsen så rekommenderar vi att den färdiga rätten innehåller något salt, sött och syrligt. Har du dessa tre komponenter så balanserar du rättens grundsmaker.

Till exempel: en grillad fläskytterfilé (salt) med sallad (smaksatt med citron för syrlighet) och en tomatrelish (sött och lite starkt).

Smaklig måltid!

Grekisk yoghurt med rostade nötter & honung

Hacka alla nötter grovt och rosta dem gyllenbruna i ugnen på 175°C i ca 7-10 minuter.Lägg yoghurten i en skål, blanda i salt och citronzest. Strö över nötterna och ringla över honungen innan servering. Läs mer

Grekisk yoghurt med rostade nötter & honung

Fläskytterfilé på surdegsbröd med Saint Agyr och timjan

Snabbt och gott som tillbehör eller som mindre rätt vid större middagar. Läs mer

Fläskytterfilé på surdegsbröd med Saint Agyr och timjan

Guacamole

Hacka och stek löken mjuk i smöret. Dela och gröp ur innanmätet ur avocadon. Hacka tomaten fint. Mixa alla ingredisner till en slät smet. Smaka av med tabasco. Läs mer

Guacamole

Coleslaw

Strimla vitkålen. Riv morötterna grovt. Hacka salladslöken och vitlöken fint. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ in Coleslaw:en i kylen några timmar innan servering, så att smakerna hinner dras in och förstärkas.
Läs mer

Coleslaw

Potatiskaka

Skaka lite då och då på pannan så att kakan inte fastnar. Stek kakan gyllenbrun, vänd den med hjälp av ett lock och stek den även på andra sidan. Dela i bitar och servera.
Läs mer

Potatiskaka
Sida 1 av 512345