Plommon- och aprikosfylld kotlett i ugn

Plommon- och aprikosfylld kotlett i ugn

Ingredienser

1000 g Gourmetmörad benfri kotlett
1 1/2 dl torkade katrinplommon
1 1/2 dl torkade aprikoser
salt och peppar
2 st lökar
2 st morötter
4 st potatisar
8 st vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan
1 msk färsk oregano
4 st lagerblad
20 st svartpepparkorn
1 dl vitt vin
1 dl grädde

Så här gör du
Ta ut köttet ur sin förpackning och skär ett långt snitt genom hela kotletten så att du får en ”tunnel” som du sedan fyller med aprikoser och katrinplommon. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i en stekpanna så att det får en fin yta runtomkring. Lägg köttet i en ugnsfast form.

Hacka löken, slanta morötterna och skala och tärna potatisen. Lägg i alla grönsaker och kryddor i formen tillsammans med kotletten och slå sedan över vin och grädde. Täck kotletten med ugnsfolie och låt steka klart i ugnen i 175°C i ca 2 timmar eller tills att den är genomstekt.
Bäst är att kolla med en stektermometer tills köttet har 72°C i innertemperatur. Värmen kan variera hos olika ugnar.

Servera med en god sallad och surdegsbröd (Surdegslevain).