Hoppa till innehåll

Dragongrillad fläskytterfilé med sparris, tomater, bearnaisesås och potatisgratäng

Dragongrillad fläskytterfilé med sparris, tomater, bearnaisesås och potatisgratäng

Ingredienser

600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
400 g potatisgratäng
1 dl riven västerbottenost
1 bunt sparris
2 st urkärnade och fint skurna tomater
1 kruka dragon, hackad
salt och peppar
olja
1 burk bearnaisesås

Så här gör du

Värm ugnen till 130°C.

Bryn köttet i en panna eller på grillen, gnid in det med dragon, salt och peppar.

Stek färdigt fläskytterfilén i ugnen på 130°C. Låt vila i folie tills servering.

Grädda potatisgratängen med osten på 200°C i 20-25 minuter.

Vänd sparrisen i olja och grilla den på grillen i 3-4 minuter. Vänd in sparrisen med lite av dragonen och tomaterna, salta och peppra.

Till servering: Lägg allt i en form och servera med potatisgratängen och bearnaisesås.