Favvobollar i gräddsås med inlagd gurka

Favvobollar i gräddsås med inlagd gurka

Under 30 min. För 4 pers.

Gör denna traditionella favorit vegansk!  Servera med syrlig gurka, lingonsylt och potatis. Smaklig spis!

Ingredienser:

900 g fast potatis
500 g Favvobollar
1 msk smör eller margarin
Saften av 1/2 citron
1/2 msk strösocker
1 gurka
1 förp, färsk persilja (à 20 g)
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljong (eller
motsvarande mängd fond)
Salt
Peppar

Tillbehör:

Lingonsylt

Gör så här:

Skala och koka potatisen.

Pressa saften ur citronen (riv skalet innan om du vill smaksätta såsen med det). Blanda en lag av citronsaft och socker. Rör tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Vänd ner i lagen och krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och blanda med gurkan.

Bryn Favvobollarna i matfettet i en stekpanna. Tillsätt salt och peppar.

Blanda grädde och majsstärkelse och häll ner grädden, vatten och buljongen i stekpannan. Smaka av med salt och peppar.

Servera Favvobollarna med sås, potatis, gurka och lingonsylt!