Favvoburgare med fetaost och hummus

Favvoburgare med fetaost och hummus

Under 30 min. För 4 pers

Det gröna köket bjuder på massor av läckerheter, som till exempel det här receptet på Vegobiffar med en hemmagjord hummus och couscoussallad med bladspenat och smulad fetaost.

Ingredienser:

2 paket Favvoburgare
1 förpackning kokta kikärter (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1/2 tsk spiskummin
4 port couscous (eller annat gryn)
1 msk olivolja
150 g fetaost
65 g babyspenat

Gör så här:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken.

Mixa kikärterna med vitlök i en matberedare. Blanda ner olivolja, sesamfrö och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.

Vänd ner olivolja i couscousen. Bland den med smulad fetaost och spenat. Krydda med peppar och eventuellt salt.

Stek Favvoburgarna gyllenbruna i olja några minuter på varje sida, tillsätt salt och peppar.

Servera Favvoburgarna med hummus och couscoussallad!