Fläskytterfilé med Chimichurri

Ört- & vitlökskryddad fläskytterfilé med chimichurri

Fläskytterfilé med Chimichurri

Ingredienser

400 g Ört- & vitlökskryddad Fläskytterfilé

Chimichurri
3 dl färsk persilja
½ dl färsk oregano
3 röda chilifrukter
1 liten gul lök
1 tsk svartpeppar
3 msk rödvinsvinäger
3 msk citronjuice
1 tsk flingsalt
1 dl olivolja

Grönsaker
2 dl majskorn, avrunna
4 dl skalad och tränad potatis
4 msk majsolja

Tillbehör
Ditt favoritbröd

Så här gör du
Blanda alla ingredienser till Chimichurrin och lägg i en mixer, mixa lätt. Den skall inte bli helt slät. Blanda potatis, olja och majs och stek i panna tills den är gyllenbrun och det ”knäpper” i majsen. Skär köttet i skivor och grilla på grillen i tre minuter på varje sida.

Varva alla ingredienser och servera i ditt favoritbröd ex. fralla.