Fläskytterfilé med karamelliserad lök, tomater och vildgrönsaksris

Fläskytterfilé med karamelliserad lök, tomater och vildgrönsaksris

Ingredienser

400 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
olja
salt och peppar

Vildgrönsaksris
2 dl kokt vildris
4 dl kycklingbuljong
2 st schalottenlökar
färsk rosmarin
1 dl bondbönor
2 st tomater
2 st vårlökar
1/2 dl blandade nötter
2 msk olja
1 tsk färsk timjan

Skivade tomater
2 st tomater
1 tsk socker
salt och peppar
timjan efter smak

Karamelliserad lök
1 st stor gul lök
2 msk socker
2 msk smör
1/2 tsk salt
peppar

Så här gör du
Bryn köttet i olja och krydda med salt och peppar. Lägg fläskytterfilén i en ugnsfast form och låt steka färdigt i ugn på 125°C i ca 30-40 minuter. Låt vila i folie i 10 minuter innan servering.

Hacka schalottenlöken fint. Skölj riset och koka upp med löken och buljongen. Ställ åt sidan när riset är färdigt (följ anvisningarna på förpackningen). Skiva tomaterna och strö på socker, salt, peppar och timjan.

Skiva och stek löken i smöret till den är mjuk och glansig. Tillsätt sockret och låt löken karamellisera. Salta och peppra.

Hacka tomater och vårlök. Fräs riset i lite olja tillsammans med bondbönor, tomater, vårlök och nötter. Tillsätt lite av den karamelliserade löken.

Lägg vildgrönsaksriset på tallrik och toppa med de skivade tomaterna. Skiva köttet och lägg det överst. Toppa med lite karamelliserad lök, rosmarin och timjan.