Inbakad Fläskytterfilé

 

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

600 g fläskytterfilé
2 schalottenlökar
250 g champinjoner
3 msk smör
1 msk hackad färsk timjan
250 g färsk smördeg
1 msk dijonsenap
1 ägg
salt
peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.
Fyllning: Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen smått. Stek allt i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Låt svalna något.
Putsa fläskytterfilén om nödvändigt, bryn sedan i smör runt om i en stekpanna. Låt svalna något.
Rulla ut smördegen (med papperet kvar) och pensla senapen på degen. Lägg på svamp- och lökblandningen och tillsist köttet. Rulla ihop till en rulle och låt skarven på degen vara underst. Lägg rullen i en ugnssäker form och pensla degen med uppvispat ägg.
Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 72°C, ca 30 minuter.

Servera med potatis och rödvinssås!

Inbakad Fläskytterfilé