Oliv- och kryddstekt kotlett med saltrostad potatis och getost

Oliv- och kryddstekt kotlett med saltrostad potatis och getost

Ingredienser

600 g Gourmetmörad kotlett
olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
4 msk hackade svarta oliver
20 st hela vitlöksklyftor med skal
2 st rödlökar
400 g delikatesspotatis
2 dl grovsalt

Till servering
100 g getost
1 msk färsk basilika
1 msk färsk persilja
1 msk färsk rosmarin
1 msk färsk timjan

Så här gör du
Bryn köttet i oljan tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. blanda alla kryddorna med oliverna och gnid in i köttet. Lägg köttet och vitlöksklyftorna i en smord, ugnsfast form.

Skär rödlöken i klyftor lägg dem tillsammans med köttet.
Stek färdigt kotletten i ugnen i ca 1 timme på 130°C tills kärntemperaturen är 72°C . Låt vila i formen.

Ta en form och strö ut grovsaltet. Nagga potatisarna med en gaffel och lägg dem på saltet med stickhålen mot saltet. Baka i ugnen på 200°C i 15 minuter, om potatisarna är stora dela dem i mindre bitar alt. baka dem under längre tid. Lyft ur potatisarna och placera dem tillsammans med köttet i formen.