Pasta och Favvobollar med en krämig svamp- och lökröra

Pasta och Favvobollar med en krämig svamp- och lökröra

Under 30 min. För 4 pers.

Detta är en krämig pastarätt med champinjoner och gul lök i grunden, samt krossade tomater. När du tillsätter crème fraichen i röran får du den där utsökta krämigheten och med parmesan på toppen av pastan har du en vinnare!

Ingredienser:

400 g Favvobollar
300 g pasta
2 gula lökar
400 g champinjoner
1 förpackning krossade tomater smaksatt
med basilika (à 500 g)
1 dl lätt crème fraiche
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här:

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

Skala och skiva löken. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.

Fräs lök och champinjoner i olja tills all vätska kokat in. Tillsätt Favvobollarna och stek på medelhög värme i några minuter.

Häll på de krossade tomaterna och rör i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.

Låt puttra utan lock ca 10 min. Låt pastan rinna av. Servera den nykokta pastan med röran, färsk-riven parmesanost, bröd och strimlad sallad.

Tips:

Smaka gärna av röran med pressade vitlöksklyftor så får den lite extra smak.