Vitlök- & timjanmarinad

En god marinad med smak av örter och vitlök 0,5 dl olivolja 2 msk kalvfond 1 msk balsamvinäger 1 msk honung 2 vitlöksklyftor, pressade 0,5 kruka timjan, hackad 0,5 tsk salt 1 nypa svartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en påse eller skål och lägg i köttet. Låt marineras i kylskåp i minst…

Läs mer

Marinad med hetta

Du gör enkelt din egna marinad och gillar du lite hetta måste du prova den här. 1 dl olivolja 1 tsk chiliflakes 1 tsk sambal oelek 2 vitlöksklyftor 1 tsk pepparmix salt efter smak Blanda ihop och häll över köttet i minst 1 timme innan grillning.

Läs mer

Klassisk marinad till fläskytterfilé

Smaker som lime och ingefära passar utmärkt till fläskkött. Den här marinaden ger perfekt syrlighet från limen, en behaglig sötma från honungen och samtidigt lite bett från ingefäran. 1 dl matolja 1 msk soya 1 tsk curry 1 tsk cayenne 1 tsk riven ingefära 1/2 pressad lime 1 msk honung salt efter smak Blanda ihop…

Läs mer

Snittar med skinkröra och fikon

Snittar med skinkröra och fikon

Ca 20st, passar perfekt till glöggminglet 200g färdigkokt Nybergs Deli Julskinka ½ rödlök 1 msk skånsk senap 1 dl creme fraiche 1 msk majonäs 4 fikon Kavring Salt och peppar Så här gör du Strimla julskinkan i mindre bitar och blanda med finhackad rödlök, senap och creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och…

Läs mer

Smaskiga snittar av helgskinka

För ca 15 st snittar. Ett roligare och enklare sätt att äta påskens skinka på. Ingredienser: Några skivor helgskinka 1 msk dijonsenap ½ dl crème fraiche Babyspenat Tandpetare Picklad lök: 2 rödlökar 1 dl ättiksprit 2 dl strösocker 3 dl vatten 3 pepparkorn 1 lagerblad Gör så här: Börja med löken. Skala och skiva den tunt. Blanda ättika, socker och vatten och…

Läs mer

Saltrostad potatis

Ingredienser 400 g färskpotatis 3 msk olja flingsalt och peppar Så här gör du Vänd in oljan i potatisen och lägg i en form. Sätt in i ugnen på 220°C i ca 15-20 minuter. Skaka formen med jämna mellanrum så den får en fin yta runt om. Strö flingsalt och peppar över innan servering.

Läs mer

Rostad fänkål med het salsa

Ingredienser 2 st hela fänkål 2 msk smör Salsa 5 msk fint hackad röd paprika 5 msk fint hackad gul paprika 5 msk fint hackad grön paprika 2 msk fint hackad röd Chili 4 msk vitvinsvinäger 3 msk socker 1/2 tsk salt 3 msk hackad gräslök Så här gör du Koka fänkålen fem minuter i…

Läs mer

Grönsaker i ugn

Ingredienser 1 st aubergine 1 st zucchini 1 bunt vårlök 2 st morötter 2 st palsternackor 1 broccoli 1 st rödlök 3 st vitlöksklyftor 1 msk timjan olivolja salt & peppar Så här gör du Skär alla grönsaker i fina bitar och bryn dem i grillpanna eller på grillen. Lägg i en ugnsfast form och…

Läs mer

Salsa Verde

En Italiensk klassiker som passar utmärkt till fläskytterfile Ingredienser 100 g bladpersilja 3 sardeller 1 vitlöksklyfta 1 msk kapris 1 äggula 1 dl rapsolja 1 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar   Så här gör du Rensa bort de grövsta persiljestjälkarna, blanda persiljebladen tillsammans med sardeller, vitlöken, kaprisen och äggulan i en stavmixer.…

Läs mer