Tahini & kokossås

Tahini och kokossås

En god och enkel sås som passar bra till grillat, stekt kött och grönsaker Ingredienser: 1 burk (400 g) kokosmjölk 1 dl tahini ¾ dl japansk soja 3 msk råsocker 2 pressade lime ½ tsk salt Blanda kokosgrädde, tahini, soja och socker i en kastrull och koka upp. Ta av från värmen och smaka av…

Läs mer

Grillade majskolvar Elotés

Grillad majskolv

Grilla färska majskolvar med blasten kvar, garnera med chili, fetaost och koriander, galet gott och garanterat en succé   Ingredienser: 4 majskolvar med blast 3 dl ​majonnäs 1 ½ dl gräddfil 2 vitlöksklyftor salt ​​chilipulver 150 g​ smulad fetaost, smulad 1 kruka grovhackad koriander 2 strimlade salladslökar 1 lime i klyftor   Gör så här:…

Läs mer

Asiatisk gurk och ananassallad (Ajad)

Den här gurksalladen, ursprungligen från Thailand är krispig, sötsyrlig och med lite hetta och passar utmärkt som tillbehör till grillat Ingredienser: 1 ¼ dl vitvinsvinäger ¾ dl vatten 4 msk socker 1 ½ tsk salt 1 tunnskivad gurka 150 g tärnad ananas 2 tunnskivade schalottenlökar 1-2 halverade thai chili Gör så här: Koka upp vinäger,…

Läs mer

Vitlök- & timjanmarinad

Fläskkött | Prisvärt och högsta möjliga kvalitet från Nybergs Deli

En god marinad med smak av örter och vitlök 0,5 dl olivolja 2 msk kalvfond 1 msk balsamvinäger 1 msk honung 2 vitlöksklyftor, pressade 0,5 kruka timjan, hackad 0,5 tsk salt 1 nypa svartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en påse eller skål och lägg i köttet. Låt marineras i kylskåp i minst…

Läs mer

Marinad med hetta

Fläskkött | Prisvärt och högsta möjliga kvalitet från Nybergs Deli

Du gör enkelt din egna marinad och gillar du lite hetta måste du prova den här. 1 dl olivolja 1 tsk chiliflakes 1 tsk sambal oelek 2 vitlöksklyftor 1 tsk pepparmix salt efter smak Blanda ihop och häll över köttet i minst 1 timme innan grillning.

Läs mer

Klassisk marinad till fläskytterfilé

Fläskkött | Prisvärt och högsta möjliga kvalitet från Nybergs Deli

Smaker som lime och ingefära passar utmärkt till fläskkött. Den här marinaden ger perfekt syrlighet från limen, en behaglig sötma från honungen och samtidigt lite bett från ingefäran. 1 dl matolja 1 msk soya 1 tsk curry 1 tsk cayenne 1 tsk riven ingefära 1/2 pressad lime 1 msk honung salt efter smak Blanda ihop…

Läs mer

Snittar med skinkröra och fikon

Snittar med skinkröra och fikon

Ca 20st, passar perfekt till glöggminglet 200g färdigkokt Nybergs Deli Julskinka ½ rödlök 1 msk skånsk senap 1 dl creme fraiche 1 msk majonäs 4 fikon Kavring Salt och peppar Så här gör du Strimla julskinkan i mindre bitar och blanda med finhackad rödlök, senap och creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och…

Läs mer

Smaskiga snittar av helgskinka

För ca 15 st snittar. Ett roligare och enklare sätt att äta påskens skinka på. Ingredienser: Några skivor helgskinka 1 msk dijonsenap ½ dl crème fraiche Babyspenat Tandpetare Picklad lök: 2 rödlökar 1 dl ättiksprit 2 dl strösocker 3 dl vatten 3 pepparkorn 1 lagerblad Gör så här: Börja med löken. Skala och skiva den tunt. Blanda ättika, socker och vatten och…

Läs mer

Saltrostad potatis

smaratter-recept

Ingredienser 400 g färskpotatis 3 msk olja flingsalt och peppar Så här gör du Vänd in oljan i potatisen och lägg i en form. Sätt in i ugnen på 220°C i ca 15-20 minuter. Skaka formen med jämna mellanrum så den får en fin yta runt om. Strö flingsalt och peppar över innan servering.

Läs mer