Julskinka & helgskinka recept

Vi har ett brett utbud av helg och julskinka. I vårt sortiment finner du både rimmade och färdigkokta skinkor. Rimmad betyder att den är färsk och måste kokas eller tillagas i ugn medans den färdigkokta kan griljeras eller ätas som den är. Nedan hittar du många goda och varierade recept på olika griljeringar. Det går att göra mycket olika saker av julskinkan förutom att ha på julbordet eller mackan, varför inte i en god pasta eller pytt, eller en gratäng tillsammans med potatis, bara fantasin sätter gränser.
Julskinka griljerad med senap, äggula och ströbröd är enkelt och gott, en riktig klassiker på julbordet. Börja med att blanda ägg med senapen, pensla på den färdigkokta julskinkan och strö över ströbrödet. Griljera sedan julskinkan mitt i ugnen i ca 15 minuter på 225° tills julskinkan fått fin färg. Nu kan du göra dig en god skinkmacka, passar lika bra på hårt som mjukt bröd, ta en ordentlig skiva skinka och bred på senap och njut!
Skinkan håller i drygt en vecka i kylen.