Julskinka & helgskinka recept

Julskinkan är den äkta klassikern på julbordet, ett måste för de flesta och julbufféns mittpunkt. Hos oss på Nybergs Deli hittar du ett brett sortiment av svensk julskinka, skivad, rimmad eller färdigkokt.

Vi har ett brett utbud av helg och julskinka. I vårt sortiment finner du både rimmade och färdigkokta skinkor. Rimmad betyder att den är färsk och måste kokas eller tillagas i ugn medans den färdigkokta kan griljeras eller ätas som den är. Nedan hittar du många goda och varierade recept på olika griljeringar. Det går att göra mycket olika saker av julskinkan förutom att ha på julbordet eller mackan, varför inte i en god pasta eller pytt, eller en gratäng tillsammans med potatis, bara fantasin sätter gränser.

Våra recept på julskinka och helgskinka

Det finns många olika sätt att göra julskinka på. Här hos oss kan du göra den efter flera recept beroende på hur du vill ha den. Vi har både rimmade och färdigkokta recept på helgskinka i varierande former. Har du en färdigkokt julskinka kan du äta den som den är eller griljera den på olika sätt. 

Exempel på recept på helgskinka
  • Påskskinka
  • Skinka med grönt täcke
  • Julskinka med tillbehör som fikon och valnötter
  • Italiensk variant på julskinka

Och många, många fler...

Variera julskinkan i olika maträtter

Det är vanligt att det blir mat över efter det långa julbordet. Kanske har du rester av julskinkan efter helgerna som du inte vet vad du ska göra av? Här kan du vara väldigt påhittig och skära eller skiva skinkan i tärningar eller strimlor och lägga i en pyttipanna, i en pasta eller göra en gratäng tillsammans med julens överblivna potatis. 

Griljeringar

Att griljera sin julskinka är mycket vanligt och väldigt gott! Läs mer om griljeringar och hur du gör på våra recept. Att griljera är enkelt och en riktig klassiker som sätter pricken över i:et. 

Alltid svenskt kött

Att ha julskinka på bordet är något av en ursvensk tradition och det vill vi givetvis förstärka genom att erbjuda svensk julskinka från svenska grisar. Vi säkerställer hög kvalitet och lång hållbarhet så att du redan vid advent kan börja njuta av julskinkan och äta tillsammans med en god macka med senap. Nyberg Deli är ett familjeägt företag med anor från 1927 och vi vet vikten av traditioner och kvalitet. Vi har i vårt sortiment flera olika sorters julskinkor som gör hela december månad till en kulinarisk njutning. 

Så här gör du

Julskinka griljerad med senap, äggula och ströbröd är enkelt och gott, en riktig klassiker på julbordet. Börja med att blanda ägg med senapen, pensla på den färdigkokta julskinkan och strö över ströbrödet. Griljera sedan julskinkan mitt i ugnen i ca 15 minuter på ca 250° tills julskinkan fått fin färg. Nu kan du göra dig en god skinkmacka, passar lika bra på hårt som mjukt bröd, ta en ordentlig skiva skinka och bred på senap och njut!

Skinkan håller i drygt en vecka i kylen när du öppnat den!