Dragongrillad fläskytterfilé med sparris, tomater, bearnaisesås och potatisgratäng
Dragongrillad fläskytterfilé med sparris, tomater, bearnaisesås och potatisgratäng
Ingredienser
600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
400 g potatisgratäng
1 dl riven västerbottenost
1 bunt sparris
2 st urkärnade och fint skurna tomater
1 kruka dragon, hackad
salt och peppar
olja
1 burk bearnaisesås
Så här gör du
Värm ugnen till 130°C.
Bryn köttet i en panna eller på grillen, gnid in det med dragon, salt och peppar.
Stek färdigt fläskytterfilén i ugnen på 130°C. Låt vila i folie tills servering.
Grädda potatisgratängen med osten på 200°C i 20-25 minuter.
Vänd sparrisen i olja och grilla den på grillen i 3-4 minuter. Vänd in sparrisen med lite av dragonen och tomaterna, salta och peppra.
Till servering: Lägg allt i en form och servera med potatisgratängen och bearnaisesås.