Fläskytterfilé med fetaost och hummus

Fläskytterfilé med fetaost och hummus
Under 30 min. För 4 pers
Ingredienser:
600g fläskytterfilé
1 förpackning kokta kikärter (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1/2 tsk spiskummin
4 port couscous (eller annat gryn)
1 msk olivolja
1 msk smör
150 g fetaost
65 g babyspenat
Gör så här:
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken.
Mixa kikärterna med vitlök i en matberedare. Blanda ner olivolja, sesamfrö och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
Vänd ner olivolja i couscousen. Bland den med smulad fetaost och spenat. Krydda med peppar och eventuellt salt.
Skiva fläskytterfilén och stek gyllenbruna i olja och lite smör några minuter på varje sida, tillsätt salt och peppar.
Servera fläskytterfilén med hummus och couscoussallad!