Favvoburgare med hemmagjord dressing

Favvoburgare med hemmagjord dressing

Ingredienser

1 frp  Favvoburgare (5 st)
1 msk BBQ sås
1/2 tsk salt
20 varv på svartpepparkvarnen
5 st hamburgerbröd
150 g blandad sallad
1 st stora mogna tomater
1/2 st rödlök
5 st fina skivor av gurka
5 skivor pecorinoost

Dressing

1 dl urkärnade oliver
1/2 dl vegansk majonnäs
1 tsk citronsaft
2 msk hackad färsk persilja
1 tsk rostade pinjenötter
en skvätt sherryvinäger
½ tsk salt
½ tsk socker
svartpeppar från kvarnen

4 st stora potatisar
olja till fritering
1 msk hackad färsk rosmarin
salt och peppar

Så här gör du
Stek Favvoburgarna gyllene i stekpanna och lägg på ett fat i ugnen på 100°C grader i 15 min. Lägg på skivorna av pecorino-osten.

Ta bort kärnorna ur oliverna och mixa dem med majonnäs, citronsaft, pinjenötter, persilja, vinäger och lite salt, socker och peppar.

Skala potatisen och strimla den fint för hand eller på mandolin. Fritera dem gyllenbruna och blanda med rosmarin, salt och peppar.

Tvätta och skölj grönsakerna. Skiva tomaterna, gurkan och rödlöken tunt. Rosta hamburgerbröden. Lägg på sallad, tomater, rödlök, gurka. Arrangera burgarna och toppa med dressing. Servera med den friterade potatisen till.