Skip to content

Fläskytterfilé med Chorizo, ajvar relish och mandel

deli-boy-recipe

Fläskytterfilé med Chorizo, ajvar relish och mandel

Ingredienser

400 g Ört- & Vitlökskryddad Fläskytterfilé
4 st Chorizo
1 dl krossade tomater
1 stor gul lök
1 msk hackad vitlök
2 msk olja
2 dl ajvar relish
2 msk ättika
4 msk socker
1/4 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 dl rostad och hackad mandel
färsk oregano

Så här gör du
Dela köttet i tjockare skivor. Grilla skivorna först på högre värme för fin färg, flytta dem sedan till sidan av glöden till den indirekta värmen. Alternativt kan man bryna skivorna i stekpanna för att sedan steka färdigt dem i ugnen på 120°C tills de uppnått en innertemperatur på 72°C. Lägg köttet att vila i ugnsfolie. Grilla korven och låt den vila tillsammans med köttet.

Hacka och fräs lök och vitlök i olja utan att de tar färg. Tillsätt ajvar relish, krossade tomater, ättika, socker och chili. Låt det småputtra  på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Arrangera kött och chorizo på tallrikar tillsammans med sås och rostad mandel. Garnera med oregano.
Serveras med fördel tillsammans med en matig sallad, pasta eller ris.