Fläskytterfilé med grillad schalottenlök, paprika och Hoi Sin-sås

Fläskytterfilé med grillad schalottenlök, paprika och Hoi Sin-sås

Ingredienser

400 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
olja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
4 schalottenlökar
1 röd paprika
1 dl Hoi Sin-sås
1 dl fint skivad purjolök
2 msk citronstrimlor
1 msk salvia

Så här gör du
Skiva Fläskytterfilén på längden och pressa vitlöken i en skål. Blanda vitlöken med lite olja, salt och peppar. Gnid in köttet med blandningen. Grilla på grillen, först på stark värme för att få fin färg och sedan på den indirekta värmen vid sidan om glöden. Du kan även steka skivorna i stekpanna och sedan steka färdigt dem i ugnen på 120°C tills de uppnått en innertemperatur av 72°C.

Dela på löken och skiva paprikan på längden. Pensla dem med lite olja och grilla på grillen eller i stekpannan i ca fem minuter. Skiva purjolöken tunt och skala en citron med potatisskalare. Skär citronskalet i tunna strimlor. Förväll citronskalen i hett vatten i någon minut och kyl sedan snabbt.

Värm såsen och arrangera på tallrikar med schalottenlök och paprika. Toppa med purjolök, citronstrimlor och garnera med lite salvia.

Serveras med fördel till kokt jasminris.