Fläskytterfilé med fetaost och hummus

pexels-nataliya-vaitkevich-6252735

Fläskytterfilé med fetaost och hummus

Under 30 min. För 4 pers

Ingredienser:

600g fläskytterfilé
1 förpackning kokta kikärter (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1/2 tsk spiskummin
4 port couscous (eller annat gryn)
1 msk olivolja
1 msk smör
150 g fetaost
65 g babyspenat

Gör så här:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken.

Mixa kikärterna med vitlök i en matberedare. Blanda ner olivolja, sesamfrö och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.

Vänd ner olivolja i couscousen. Bland den med smulad fetaost och spenat. Krydda med peppar och eventuellt salt.

Skiva fläskytterfilén och stek gyllenbruna i olja och lite smör några minuter på varje sida, tillsätt salt och peppar.

Servera fläskytterfilén med hummus och couscoussallad!

Skriv ut recept Dela recept