Skip to content

Het gulaschsoppa på fläskytterfilé, färskpotatis och spiskummin

Het gulaschsoppa på fläskytterfilé, färskpotatis och spiskummin

Ingredienser

600 g gourmetmörad fläskytterfilé
3 stora tomater
100 g bacon
4 st medelstora gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk hel kummin
4 st lagerblad
1 röd paprika
4 msk ajvar
3 msk olivolja
1 dl grädde
3 st medelstora potatisar
hårt spiskumminbröd
vatten så det täcker ingredienserna

Så här gör du
Putsa köttet och skär det i småbitar.
Bryn köttet i olja med bacon, vitlök och lök.
När det fått färg tillsätter du de övriga ingredienserna utom potatis och låt det sedan puttra på svag värme i en timme.

De sista 10 minuterna tillsätter du potatisen i fina små bitar.

Vid servering: Servera med spiskumminbröd, lite hackad persilja och ev. lite crème fraiche.