Skip to content

Ört- & vitlökskryddad fläskytterfilé med citrus-bönsallad

Ört- och vitlökskryddad fläskytterfilé med citrus-bönsallad

Ört- & vitlökskryddad fläskytterfilé med citrus-bönsallad

Ingredienser

400 g Ört- och vitlökskryddad Fläskytterfilé
Smör
Salt och peppar

200 g zucchini
1 dl sockerärter
1 dl bondbönor, kokta och rensade
1 liten morot
1 apelsin,
1 citron
1 lime
2 msk strimlad basilika

2 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
2 msk gula hela senapsfrö
salt och peppar

Så här gör du
Bryn köttet i panna och krydda det med salt och peppar. Baka det i ugnen på 130°C i 25-35 minuter tills det uppnått en kärntemperatur på 72°C. Låt vila i folie i 10 minuter innan servering.

Koka upp buljong, grädde och senapsfrö. Skumma med mixer och smaksätt med salt och peppar.

Skala citrusfrukterna och skär ut filéer mellan fruktens hinnor. Lägg i en skål. Dela Zucchinin på mitten och ta bort kärnhuset. Skär i halvmånar och grilla i grillpanna. Förväll sockerärtorna, morötterna och bondbönorna i saltat vatten. Rensa bondbönorna.

Blanda ihop grönsaker och citrusfrukter och lägg på en tallrik. Toppa med kött och ringla skummad sås över.