Skip to content

Tomatsoppa med Ört- & vitlökskryddad Fläskytterfilé

Tomatsoppa med Ört- och vitlöksfläskytterfilé

Tomatsoppa med Ört- & vitlökskryddad Fläskytterfilé

Ingredienser

400 g Ört- & Vitlökskryddad Fläskytterfilé
3 st tomater
300 g krossade tomater
1 knippe ramslök
1/2 dl vitt vin
6 dl kycklingbuljong
1 hackad schalottenlök
1/2 dl kokta edamerbönor
1 vitlöksklyfta
1 msk rostade pinjenötter
1 msk råsocker
1/2 msk citronsaft
1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 msk strimlad persilja

Så här gör du
Grilla fläskytterfilén hel på grillen i ca. 20-30 minuter  under lock. Låt vila i folie i 10 minuter innan servering.

Hacka ramslök, schalottenlök och vitlök och stek i lite olja. Tillsätt vinet och låt det koka in. Hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med de krossade tomaterna i soppan. Låt koka i 20 minuter.

Tillsätt pinjenötter, men spar några till garnering. Rör ned socker, citronsaft, salt och smaka av med svartpeppar. Mixa soppan slät med stavmixer.

Skala potatisen och strimla den fint. Fritera strimlorna gyllenbruna i olja. Låt dem rinna av på hushållspapper, salta och peppra.

Servera soppan ljummen med fint skuren fläskytterfilé. Garnera med friterad potatis, pinjenötter, bönor och bladpersilja.