Vildgrönsaksris

Sidorätter

Vildgrönsaksris

Ingredienser

2 dl vildris
4 dl kycklingbuljong
2 st fint hackade schalottenlökar

2 st tomater
1 tsk socker
salt
peppar
timjan

1 dl bondbönor
2 st mogna tomater
2 st hackade vårlökar
½ dl blandade nötter
2 msk olja
1 tsk färsk timjan

1 st stor gul lök
2 msk socker
2 msk smör
½ tsk salt
peppar
ett par kvistar rosmarin

Så här gör du
Skölj riset och koka upp med schalottenlöken och buljongen. Ställ åt sidan när det är färdigt.

Skiva tomaterna och strö på socker, salt, peppar och timjan

Stek löken i smöret till den är bryn och mjuk. Tillsätt sockret och karamellisera. Salta och peppra.

Lägg oljan i en panna och fräs riset, timjan, grönsakerna, lite av den karamelliserade löken, och nötterna snabbt. Lägg på tallrik. Toppa med tunna skivor av tomaten samt rosmarin.