Gourmetmörad Fläskytterfilé Originalet

Originalet gourmetmörad fläskytterfilé är Sveriges mest sålda med svensk köttråvara. Fläskytterfilén är mör, saftig och välputsad med fin köttstruktur samt väldigt lättlagad. Den är utskuren ur benfri kotlett. Bryn i smör eller olja och stek sedan färdigt i ugn på 175°C i ca 30 minuter tills den uppnår en innertemperatur på 72°C. Använd köttermometer. Silverhinnan smakar ingenting, men kan enkelt skäras bort efter tillagning. Kan med fördel användas i wok, pasta, på grillen eller serveras med rotfrukter i ugn. Passar både till vardag som till fest!

Ingredienser

Kotlett av gris (88 %), vatten, salt, druvsocker, naturlig arom, vinäger,
vegetabilisk fiber.

Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen, då produktsammansättningen kan komma att ändras.

Näringsvärde/100 g

434 kJ/103 kcal
Protein 17g
Kolhydrater 2g varav sockerarter 2g
Fett 3g varav mättat fett 1,3g
Kostfiber 0g
Natrium 0,24g vilket motsvarar koksalt 0,62g

Ursprung

Sverige

Gourmetmörad Fläskytterfilé Originalet, 4.6 out of 10 based on 8 ratings
Det här inlägget postades i Fläskkött, Sortiment. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Gourmetmörad Fläskytterfilé Originalet

 1. SvenK skriver:

  Hej! Vi har köpt Er gourmetmörade fläskytterfilé och det har avrit en delikatess kan jag säga! Vi var alla runt matbordet mycket nöjda och den här kommer vi att leta efter och köpa igen kan jag lova! Vi köpte den hos ICA Kvantum i Uppsala.

  Jag skriver det här för jag tycker att man kan tala om när något är bra också, annars brukar folk höra av sig bara när något inte är bra har jag uppfattningen om!

  Mvh, Sven Knutsson

 2. Anonym skriver:

  Hej
  Idag har jag för första gången ätit Eder gourmetmörade fläskytterfile. Det var en gastronomisk upplevelse. Den godaste jag någonsin ätit!!

  Bor i Krybo/Avesta. Försök att sälja den hit.

 3. Kristina skriver:

  Hej,

  Vi smakade för första gången er mörade fläskytterfilé och vill bara tala om att den var delikat, på alla vis!

  MVH,
  Kristina

 4. nybergs skriver:

  Hej Niklas,

  Ref. till vårt samtal tidigare idag vill jag ännu en gång berömma er fläskytterfilé. Vi har köpt den vid 4 olika tillfällen, den har varje gång blivit mör och saftig vid tillagning, oavsett om jag grillat eller stekt.
  Jag kommer absolut i fortsättningen titta efter detta kött när vi vill ha griskött. Det finns ingen som helst andledning att längre köpa den mycket dyrare svenska fläskfilén som oftast inte heller blir lika bra i tillagat skick.

  Jag kommer också att sprida budskapet till vänner och bekanta.
  Keep up the good work!

  Mvh
  Anna

 5. Gerd skriver:

  Hej!
  Ville bara tala om att jag alltid köper fläskytterfilé på Willys på Kungsgatan i Uppsala. Jag har talat om för flickan som jag tror ansvarar för köttet vad jag anser och det har hon upplyst andra kunder om.
  Underbart gott och mycket lättare att tillaga än fläskfilé, som man är tvungen att ”rensa”, jag är jättenoga! Men varför ser ni inte till att butiken får lite recept att sätta upp efter som fläskytterfilé är en ny bekantskap för de flesta kunder?
  Som sagt, underbart gott!
  Mvh Gerd

  • nybergs skriver:

   Hej Gerd!

   Roligt att höra att du uppskattar vår fläskytterfilé så mycket!
   Jag vidarebefordrar ditt önskemål om receptbroschyrer till vår marknadsavdelning.

   Med vänliga hälsingar,

   Hans

 6. Agneta skriver:

  Hej!
  Jag har köpt er fina Fläskytterfilé på Maxi i Nacka. Men jag handlar oftast på Kvantum i Sickla. Kan ni inte sälja in era produkter där oxå? Jag tycker de är så bra och goda.

  Mvh,
  Agneta

 7. nybergs skriver:

  Hej Agneta,

  Kul att du tycker om vår Fläskytterfilét så mycket!
  Du hittar våra produkter hos alla ICA-butiker men om butiken inte har den hemma kan du be dem beställa hem den åt dig. Smaklig måltid!

  Mvh, Irene

 8. Margareta skriver:

  Måste bara få tala om vilka toppenprodukter Fläskytterfilé och Nötytterfilé är! Man kan inte annat än bli glad att kunna köpa en produkt som är så mör, smakrik och alltid jämn i kvaliteten. Vi brukar veckohandla på ICA Åhushallen när vi kör ut till vårt fritidshus och dör finns alltid produkterna. Trevligt också att få tips och recept på hemsidan!

  Med vänlig hälsning,
  Margareta

 9. Dagmar skriver:

  Hej, jag ska precis laga till er Gourmetmörad Fläskytterfilé och tittar därför på er hemsida för att få tips om hur man ska göra för bästa resultat. Det är mycket bra att ni skrivit rekommenderad temperatur i ugnen, osv. Kanske kan ni lägga ut flera recept?
  Hälsningar
  Dagmar

 10. Ingrid Larén Marklund skriver:

  Hej köpte för en tid sedan på Coop er gourmet fläskytterfilé (den dyrare från Sverige). Den var alldeles charmant – bättre än fläskfilé – och det även som restmat!. Bor vid Karlaplan och har svårt att hitta den igen. Ica har fläskytterfilé Vardag men jag vill ha den med ursprung i Sverige och som är så fint putsad. Var hittar jag den?

  • nybergsdeli skriver:

   Hej Ingrid,
   Tack för din kommentar. Roligt att du uppskattar vår Gourmetmörade Fläskytterfilé!
   Fläskytterfilén finns hos ICA, Coop, Willys och Hemköp. Finns den inte i butiken kan du be personalen om att beställa den åt dig.
   Fläskytterfiléns artikelnummer är 804.

   Önskar dig en trevlig helg.

   Med vänlig hälsning,
   Nybergs deli

 11. Alexander Singh skriver:

  Nybergsdeli:

  I dessa tider med skandaler med danskt kött så är det härligt att ni erbjuder Fläskytterfilé med svenskt ursprung. : – )! (Som dessutom smakar fantastiskt gott.)

  Ville bara tacka för det.

  • nybergsdeli skriver:

   Tack så mycket, vad kul att du säger det. Vi tycker att det är viktigt att kunden ska ha olika valmöjligheter som exempelvis svenskt ursprung.

   Med vänlig hälsning
   Nybergs Deli

 12. Hans Svensson skriver:

  Hej!
  Vad innebär gourmetmörad? Vad gör ni med ytterfile’n?
  Mvh
  Hans

  • nybergsdeli skriver:

   Hej Hans,

   Vi gourmetmörar våra produkter genom att tillsätta en marinad i köttet. Detta för att få produkterna möra, saftiga, fungera bra vid varmhållning och för att de ska vara lätta att lyckas med i köket.

   Mvh
   Nybergs Deli

 13. Paul Borstam skriver:

  Håller med Alexander. Ett av de godaste köttstycken jag satt tänderna i. Och som sagt, ett stort plus för att köttet är svenskt.
  Vi köper ändå inte danskt eller tyskt kött.
  Med vänlig hälsning
  Paul och Marina Borstam

 14. Cina skriver:

  Hej mitt namn är cina. Vill bara skriva ett inlägg till er. Tack för att ni har så god fläskytterfilé, och att den är Svenskt med. Sedan så är det bara det köttet jag äter mest av fläskytterfilé och köttfärs med inget annat kött . För det är så mört och fint mvh cina

 15. Jan Wiman skriver:

  Hej. Jag och mina gäster tycker väldigt mycket om gourmetmörad fläskytterfile. Jag brukar torrkrydda den med tjocktlager av malda örter, peppar av flera sorter, vitlök mm. Grillar den men har stängt lock ock stryper luft in och ut nästan helt. Max 90 grader i några timmar. Blir så himla god röksmak. Så mört och saftigt. Brukar få göra mer än normalt. Obs använder kol och inte briketter då kolet glöder betydligt längre vid lägre temperatur.

  Jan Wiman.

 16. Ann-Marie skriver:

  Fläskytterfilen är jättefin men varför kallar ni kotlettrad för ytterfile?

  • nybergsdeli skriver:

   Hej Ann-Marie,

   tack för din fråga. Eftersom kotletten är urbenad och skuren på längden så kallas den för Fläskytterfilé. Ett annat namn som inte används lika ofta inom handeln är Fläskhare.

   Med vänlig hälsning,
   Nybergs Deli

Kommentera