Tournedos med rostade rotsaker i savoykål och kantarellsås

Gourmetmörad nötytterfilé tillsammans med en härligt rostade rotsaker som serveras med en god kantarellsås. Recept för 4 pers. Ingredienser: 800 g gourmetmörad nötytterfilé 8 blad savoykål, förkokta i lite vatten och salt så de blir mjuka 1 st zucchini 1 bunt vårlök 3 st morötter 2 st palsternackor 1 hg champinjoner 1 st rödlök 2…

Läs mer

Ugnsbakad nötytterfilé med rosmarinpotatis och citronfärskost

Recept för 4 pers. Ingredienser: 800 g gourmetmörad nötytterfilé 1 tsk rosépeppar 1 tsk grönpeppar 1 tsk vitpeppar 1 tsk svartpeppar 1 tsk krossade lagerblad 1 tsk citronpeppar 800 g småpotatis salt & peppar 4 kvistar rosmarin 1 dl Boursin färskost 2 msk crème fraiche 1 tsk citronskal 1 tsk färsk rosmarin Gör så här:…

Läs mer

Nötytterfilé med quesadilla, avokado och getost

Gourmetmörad nötytterfilé och quesadilla tillsammans med avokado, spenat, kidneybönor och härligt krämig getost. Toppas sedan med chilibearnaise. Recept för 4 pers. Ingredienser: 400 g gourmetmörad nötytterfilé 8 st tortillabröd naturella 2 st skivad avokado 200 g avrunna kidneybönor 200 g färsk spenat fräst i lite olja. 100 g riven getost 1 tsk spiskummin 1 tsk…

Läs mer

Grillad nötytterfilé med potatisgratäng och morotsallad.

Gourmetmörad nötytterfilé och potatisgratäng, serveras med en fräsch morotsallad och en en blandning av av avokado och majs – enkelt och gott.  Recept för 4 pers. Ingredienser: 800 g gourmetmörad nötytterfilé 400 g potatisgratäng (finns att köpa färdig) 1 dl riven västerbottenost 2 st avokado i bitar 1 liten burk majs 1 tsk citronsaft 2…

Läs mer

Nötytterfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås.

Recept för 4 pers. Ingredienser: 800 g gourmetmörad nötytterfilé 300 g färska sockerärtor 800 g potatis 50 g smält smör Salt och peppar 2 dl rödvinssås Gör så här: Bryn köttet i stekpanna. Salta och peppra. Lägg i ugnen på 130°C i 20-25 minuter. Låt vila i folie i 15 minuter. Dela potatisen på mitten.…

Läs mer

Tournedos med rösti och spenat

Gourmetmörad nötytterfilé med rösti och en härligt gräddig vitvinssås med spenat. Recept för 4 pers. Ingredienser: 800 g gourmetmörad nötytterfilé, skuren i tornedos 1 msk hackad timjan 1 msk oregano salt & peppar 1 msk smör 400 g spenat 4 st schalottenlökar, fint hackade 2 klyftor vitlök fint hackad 1 msk kalvbuljong 1 dl vitt…

Läs mer