Styckdetaljer

Hem » Styckningsdetaljer

Skinka

Helg- & Julskinka består av tre olika muskler, innanlår, ytterlår och fransyska. Den är skuren och nätad så den får en fin form. Vi har både färdigkokta och rimmade skinkor i vårt sortiment. Den färdigkokta är klar att ätas som den är men kan med fördel griljeras medans rimmad betyder att den är helt färsk och måste tillagas innan du äter den.


Bog

Vår Stek- & grillbit görs utav bogen, bogen sitter längst fram på grisens bröstkorg och är delar av både bröstkorgen och skuldran. Den är mindre fet och används på samma sätt som en karré. Vår stek- & grillbit är gourmetmörad, så den blir sådär riktigt mör och saftig. Tillagas antingen som en stek i ugnen, på grillen, helstekt eller i skivor men passar även utmärkt i en god gryta.


Kotlettrad

Fläskytterfilén görs utav kotlettraden och har en fin köttstruktur. Vår fläskytterfilé är gourmetmörad genom marinering för att bli riktigt mör och god och för att behålla sin saftighet vid tillagning. Den är enkel att tillaga och det är svårt att misslyckas. Stek hel i ugn eller på grillen, kan även stekas i skivor. Kan med fördel användas i pastasås och grytor.

Grisen