Örtkryddad fläskytterfilé med sparris, sandelfjordsmör och kokt potatis

Hem » Recept » Örtkryddad fläskytterfilé med sparris, sandelfjordsmör och kokt potatis

Örtkryddad fläskytterfilé med sparris, sandelfjordsmör och kokt potatis

Ingredienser

Recept för 4 pers.

1 Gourmetmörad Fläskytterfilé, ca 1 kg
1 bunt sparris
500 g potatis
8 msk hackad dill
4 msk hackad persilja
4 msk hackad gräslök
2 msk ströbröd
1 äggula
1 msk söt-stark senap
3 dl grädde
150 g smör i tärningar
salt och peppar
dill till servering

Så här gör du:

Värm ugnen till 175°C.

Hacka dill, persilja och gräslök. Blanda örterna (halva mängden dill) med senap, äggula och senap. Salta och peppra fläskytterfilén och bryn den runt om,
täck köttet med örtblandningen och stek sedan färdigt den i ugnen tills den uppnår en innertemperatur på 72°C. Lägg den att vila i ugnsfolie.

Skala potatisen och koka den i saltat vatten. Tärna smöret.

Koka upp grädden och låt den puttra i ca 5 minuter. Ta åt sidan och vispa in det kalla smöret. Smaksätt med salt och dill.
Koka sparrisen ett par minuter i saltat vatten, häll av vattnet.

Servera köttet med potatis och såsen.