Fläskytterfilé recept

Fläskytterfilé är en fantastisk produkt som går att variera i oändlighet. Bryn den runt om i stekpannan och låt den bli färdig i ugnen. Stek den i skivor eller lägg den på grillen. Servera med dina favorittillbehör, enklare än så kan det inte bli.

Fläskytterfilé passar även utmärkt i en höstig gryta eller i en god pasta och den har alltid en given plats på buffébordet. Den passar lika bra till vardags som till fest och den är alltid lika uppskattad.

När vi år 2008 lanserade vår gourmetmörade fläskytterfile blev den snabbt en succé och har sedan dess kallats Originalet. Vår fläskytterfile håller högsta kvalitet och är gourmetmörad genom marinering för att bli sådär riktigt mör och god och för att behålla sin saftighet vid tillagning.

Här hittar du massor av inspiration samt goda och enkla fläskytterfilerecept för alla tillfällen. Vi tycker  det ska vara enkelt att lyckas i köket!

Tillaga din fläskytterfilé på bästa sätt

Du tillagar din fläskytterfilé genom att bryna den runt om så den får en fin färg och låt sedan gå klart i ugnen på 175° och en innertemp på 72°. Använd köttermometer helstekt i ugn. Ett tips är att ha den i en enkel god gryta med bacon och champinjoner eller i en god pasta med bladspenat och soltorkade tomater.

Fläskytterfilé kan tillagas i ugn, i gryta, i stekpanna eller till och med i en sockerkaksform för att få den fina formen. Lägg den gärna i en god marinad och grilla den så får du den absolut bästa sommarmaten.

Så många sätt att variera fläskytterfilé 

Du blir aldrig uttråkad av att äta fläskytterfilé. För det första har den en sådan himmelsk smak och för det andra är den enkel att tillaga. Du kan välja att använda skivor, strimlor, helstek eller i grytbitar och kombinera kryddor och tillbehör på tusen olika sätt. Här följer kortfattat några goda recept som du även hittar här hos oss:

  • Nyttig wok med fläskytterfilé – Kombinera saftiga och nyttiga grönsaker med läckra bitar av fläskytterfilé och gör en wok. Du kan göra den med strimlad fläskytterfilé så går det enklast. Addera gärna en smakrik sås som du kan finna i våra recept på smårätter.
  • Enchiladas till fredagsmyset – Att bjuda på enchiladas på fredagskvällen framför en bra film blir alltid en hit. Här får du reda på hur du lagar de mest utsökta enchiladas med fläskytterfilé. Nyfiken?
  • Plankstek – Håll det flott lite då och då! Med plankstek med fläskytterfilé lär du imponera på vänner och familj. Servera med krämig bearnaisesås.

Bästa fläskytterfilén från Nybergs Deli

Hos Nybergs Deli hittar du massor av inspiration samt goda och enkla recept för alla tillfällen, passar lika bra till vardags som till fest. Fläskytterfiléen har blivit hela familjens favorit och är alltid lika uppskattad. Så se till att du alltid har den allra bästa fläskytterfilén hemma i kylen eller frysen. Hos Nybergs Deli är du garanterad högsta kvalitet och en fantastisk smak oavsett vilken rätt du lagar. Kolla in vårt utbud av fläskytterfilé här.

Låt dig inspireras av våra fläskytterfilé recept

Vi har många goda recept och inspiration till enkla fläskytterfilérecept för alla tillfällen. Hos oss kan du läsa mer om hur våra olika kött ska tillagas och vilken innertemperatur de ska ha. Att tillagningen blir rätt är oerhört viktigt för att det både ska smaka gott och för att det ska vara hälsosamt för dig att äta. 

Vi tycker  det ska vara enkelt att lyckas i köket!