Plankstek med fläskytterfilé
Plankstek med fläskytterfilé
Recept för 4 pers.
Ingredienser:
4 pers
800 g fläskytterfilé
1 kg mjölig potatis
3 äggulor
1 dl mjölk
50 g smör
Salt och peppar
4 tomater
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
Bearnaisesås
Gör så här:
Skala och koka potatisen, smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli varmt. Krossa potatisen lätt och vispa med elvisp, tillsätt smör och mjölkblandningen, lite i taget till ett helt slätt mos.
Smaka av med salt och peppar och spritsa ut potatismoset med en spritspåse på 4 st plankor. Skiva och stek köttet, lägg köttet på plankorna.
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur. Blanda innanmätet med övriga ingredienser lägg tillbaka röran i tomaterna.
Lägg tomaterna på varsin planka och sätt in i ugnen på 250°C tills moset fått fin färg, ca 25 min.
Ta ut plankan och lägg på en klick med bearnaisesås, klar att servera.