Somrig sallad med fläskytterfilé och grillad halloumi
Somrig sallad med fläskytterfilé och grillad halloumi
Ingredienser:
Recept för 4 pers.
ca 600 fläskytterfilé Provencale eller naturell
200 g (1 stor påse) salladsmix
200 g vattenmelon
1 rödlök
200 g Halloumi
1 dl hasselnötter, rostade och hackade
Salt och peppar
Sriraschadressing:
2 dl ljus sirap
½ dl Srirachasås
½ msk senapspulver
½ dl sherryvinäger
½ dl olja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Krydda fläskytterfilén med lite salt och peppar, grilla så den får fin färg runt om och stek färdig till innertemperatur 72°C. Vira in och låt vila i smörpapper ca 10 minuter.
Det går bra att grilla köttet dagen innan servering.
Skär vattenmelonen i lite större tärningar och rödlöken i tunna skivor. Skär halloumin i bitar eller skivor och stek eller grilla tills de fått fin färg, skiva köttet i tunna skivor.
Varva sallad, melon, lök och halloumi, lägg till sist på köttet. Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar. Häll över salladen, toppa med rostade och hackade hasselnötter.