Dubbelmarinerad fläskytterfilé

Dubbelmarinerad fläskytterfilé

Dubbelmarinerad fläskytterfilé

 

Recept för ca 8 pers.

Ingredienser:
2 st fläskytterfiléer à 700 g
3 msk smör & rapsolja

Marinad 1:
3 vitlöksklyftor
1liter vatten
3/4 dl grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin
Vitpeppar

Marinad 2:
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin

Gör så här:

Dagen före servering: Sätt ugnen på 175°C. Putsa fläskytterfiléerna och krydda med salt, peppar och bryn runt om i smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i mitten av fläskytterfiléerna. Ugnsstek tills innertemperaturen är 70°C. Skala och skiva vitlökarna. Koka upp vatten, salt, rosmarinkvistar, vitlöksklyftor och grovt malen vitpeppar till marinad 1, låt svalna. Lägg köttet i marinaden så att den täcker köttet. Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.

Serveringadagen: Skala och finhacka vitlöken. Skala citronen, skär skalet i strimlor. Koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin och vitlök till marinad 2.
Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll på marinaden och låt marinera minst 2 timmar. Låt köttet bli rumstempererat. Smaka av med salt och vitpeppar.