Fläskytterfilépasta med bladspenat och soltorkade tomater

Hem » Recept » Fläskytterfilépasta med bladspenat och soltorkade tomater

Fläskytterfilépasta med bladspenat och soltorkade tomater

Ingredienser

Recept för 3-4 pers.

1 förpackning strimlad fläskytterfilé 350g
300 g färsk pasta
150 g färsk bladspenat
2 st vitlöksklyftor
1 rödlök
8 soltorkade tomater
2 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
smör
färsk persilja

Tips! vill du ha lite krämigare sås, red den med lite Maizena.

Så här gör du:
Bryn köttet, krydda med salt och peppar. Skär under tiden de soltorkade tomaterna i strimlor, hacka vitlöken fint och skär rödlöken i smala halvmånar. Skölj spenaten.

Rör ner lök, vitlök och sol-torkade tomater bland köttet och fräs någon minut. Slå på grädden och låt puttra ca 5 minuter. Koka pastan.
Lägg i spenaten i såsen och blanda ihop, strö färsk persilja över.

Servera till den nykokta pastan.