Fläskytterfilé med parmesan-potatis

Fläskytterfilé med parmesan-potatis

Under 60 min. För 4 pers.

Ingredienser:

800g fläskytterfilé
200g små skogschampinjoner eller vanliga champinjoner
250g steklök
0,5 dl svarta sesamfrön
1/2 kruka färsk timjan
salt
peppar

Parmesan-potatis:

800g potatis
flytande smör
75g parmesanost
salt
peppar

Gör så här:

Lägg fläskytterfilén i en ugnsfast form. Addera de skalade steklökar och hela skogschampinjoner. Salta, peppra och ställ in formen i 150 grader i 45 minuter (låt köttet få en innertemperatur på cirka 70 grader).
Skiva sedan upp fläskytterfilén och strö över timjan och sesamfrön.

Behåll skalet på potatisen, gnugga den ren. Låt koka hel i saltat vatten i cirka 15 minuter – eller tills den mjuknat. Slå av vattnet, ha ner potatisen i en ugnsfast form och låt den svalna en aning. Krossa sedan potatisarna med något trubbigt (en burk går exempelvis bra). Ringla över smör och riv över parmesanost. Hetta upp ugnen till högsta temperatur med grilleffekt. Ställ in potatisen cirka 5 minuter så den får en knaprig yta.

Servera med en härlig bearnaisesås.