Fläskytterfilégryta med bacon och svamp

Höstgryta

Fläskytterfilégryta med bacon och svamp

30 min. För 4 pers.

En snabb och enkel gryta proppfull med smak! Lika god direkt från spisen som att värma dagen efter!

Ingredienser: 

800 g fläskytterfilé
1 msk olivolja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
100 g bacon, strimlad
250 g champinjoner, delade
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, riven
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 morot, slantad
2 dl crème fraiche
1 tsk soja, kinesisk

Gör så här:

Putsa och skär köttet i 1 cm skivor. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.

Stek bacon till det fått färg. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Stek under omrörning någon minut till.

Lägg tillbaka köttet med dess saft och häll på vatten. Lägg i buljong, morot, crème fraiche och häll i soja. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.

Servera med matvete eller ris.

Skriv ut recept Dela recept