Fläskytterfiléwok

Fläskytterfiléwok

Ingredienser

600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
1 st röd paprika
1 st broccolihuvud
100 g sugarsnaps
100 g haricot verts
1 st rödlök
2 st morötter
2 st röda chilifrukter
2 st röda chilifrukter
2 st vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
sesamolja
sesamfrön

Sås
3 st lime, skal och saft
3 msk matolja
1 msk sesamolja
1 msk ketjap manis eller vanlig soya
en nypa råsocker
1 msk riven ingefära
1 st vitlöksklyfta
1 st röd finhackad chili
1/2 dl hackad koriander

Så här gör du
Strimla fläskytterfilén och fräs den i ½ msk sesamolja och 1 msk matolja tills den fått färg. Tillsätt skivad lök, strimlad morot, finhackad vitlök, ingefära och chili, låt fräsa några minuter. Häll därefter i haricots verts, sugarsnaps och strimlad paprika. Låt fräsa tills grönsakerna börjar mjukna. Avsluta med att tillsätta förvälld broccoli.

Rör ihop såsen och häll över den varma woken. Såsen kan eventuellt ersättas med sweet chilisås och lite ketjap manis.

Garnera med rostade sesamfrön. Servera med risnudlar eller ris.