Hoppa till innehåll

Fuskvilt-gryta

Fuskvilt-gryta

Ingredienser

600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
12 st steklökar
200 g trattkantareller
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk viltfond
svartpeppar
enbär
1 dl frysta eller färska lingon
färsk timjan

Till servering: ris eller kokt potatis

Så här gör du

Strimla köttet och bryn i smör i en djupare stekpanna. Ta ur köttet när det nästan är genomstekt och låt det vila på en tallrik. Skala steklöken (om du använder vanlig lök så skär den i klyftor) och bryn den i smör i stekpannan tillsammans med svampen.

Lägg tillbaka köttet i pannan och slå över grädden. Rör i 1 msk fond. Låt puttra i 10 minuter.

Smaka eventuellt av med mer fond, enbär och svartpeppar. Strö över lingon och färsk timjan. Servera med ris eller potatis.