Grillade majskolvar Elotés

Grillad majskolv

Grillade majskolvar Elotés

Grilla färska majskolvar med blasten kvar, garnera med chili, fetaost och koriander,
galet gott och garanterat en succé

 

Ingredienser:

4 majskolvar med blast
3 dl ​majonnäs
1 ½ dl gräddfil
2 vitlöksklyftor
salt
​​chilipulver
150 g​ smulad fetaost, smulad
1 kruka grovhackad koriander
2 strimlade salladslökar
1 lime i klyftor

 

Gör så här:

Lägg majskolvarna med blast i en bunke med vatten ca 30 minuter eller mer.
Elda upp en bra glöd på grillen och lägg på majskolvarna med blast och grilla runt om tills blasten börjar torka och fått fin färg.
Ta av från värmen, låt vila några minuter och skala, låt blasten sitta kvar som ett ”handtag” till servering .Lägg på majskolvarna igen och grilla tills de fått färg runt om.
Blanda ihop majonnäs, gräddfil och vitlök, smaka av med salt. När majskolvarna fått färg, ta av från grillen, pensla med majonnäsblandning och toppa med chilipulver,
smulad fetaost, koriander, salladslök och servera med pressad lime.

Skriv ut recept Dela recept