En skinka består av olika muskler, därav färgskillnaden - en magrare muskel kan vara lite mörkare än en fet muskel. Skinkan kan variera från ljust rosa till mörkt röd, därför kan man ibland tro att skinka inte är genomkokt när den har den mörkare nyansen, fast den är det.
Varje enskild skinka består av olika muskler, som var för sig har olika mycket fett samt olika förutsättningar. Därför kan fetthalten variera på skinkor men mycket av skinkans smak sitter i just fettet, och skulle allt fett tas bort skulle den förlora mycket av sin goda smak.
Alla våra köttprodukter är glutenfria.
Våra råvaror kommer från Sverige, Danmark, Tyskland och Holland och inget av dessa länder är drabbat av afrikansk svinpest. Viruset (ASF- virus African swine fever) som orsakar sjukdomen smittar inte människor utan drabbar endast grisar. Kina som 2018 stod för 50% av världsmarknaden gällande grisproduktionen har drabbats hårt och tvingades avliva ca 30-40% av sina grisbestånd. Därför är det en extremt stor brist på fläskkött på världsmarknaden.
Druvsockret är utvunnet ur majs.