FAQ

Varför är köttet gourmetmörat?

Vi mörar köttet för att det ska behålla sin saftighet och goda smak vid tillagning.

Varför har ni olika ursprung på köttet?

Vi har valt att ha olika ursprung på köttet så att konsumenten själv får välja. Det ska tydligt framkomma var köttet är ifrån, bl a har etiketten olika färg p g a vilket ursprung köttet har. Vi har även valt att sätta en flagga på framsidan för att göra det extra tydligt.

Går det bra att frysa in köttet?

Ja, det går utmärkt att frysa in köttet.

Var kommer druvsockret som ni använder i era produkter ifrån?

Druvsockret är utvunnet ur majs.

Hur länge håller de gourmetmörade produkterna när förpackningen är öppnad?

Om du förvarar köttet i kylskåp i max 7 grader  håller det i cirka 2 dagar.

Varför kan skinkan ha olika nyanser?

En skinka består av olika muskler, därav färgskillnaden - en magrare muskel kan vara lite mörkare än en fet muskel. Skinkan kan variera från ljust rosa till mörkt röd, därför kan man ibland tro att skinka inte är genomkokt när den har den mörkare nyansen, fast den är det.

Varför är vissa skinkor fetare än andra?

Varje enskild skinka består av olika muskler, som var för sig har olika mycket fett samt olika förutsättningar. Därför kan fetthalten variera på skinkor men mycket av skinkans smak sitter i just fettet,  och skulle allt fett tas bort skulle den förlora mycket av sin goda smak.

Vad har hänt när förpackningen blåst upp som en ballong?

Förmodligen har kylkedjan brutits lite för länge och det kan göra att det sätts igång en jäsningprocess. Köttet är inte farligt att äta men förlorar sin goda smak, vi rekommenderar inte att äta köttet.

Vad är Afrikansk Svinpest och behöver jag vara orolig?

Våra råvaror kommer från Sverige, Danmark, Tyskland och Holland och inget av dessa länder är drabbat av afrikansk svinpest. Viruset (ASF- virus African swine fever) som orsakar sjukdomen smittar inte människor utan drabbar endast grisar. Kina som 2018 stod för 50% av världsmarknaden gällande grisproduktionen har drabbats hårt och tvingades avliva ca 30-40% av sina grisbestånd. Därför är det en extremt stor brist på fläskkött på världsmarknaden.

Är era produkter glutenfria?

Alla våra köttprodukter är glutenfria men våra veganska favvobollar och favvoburgare innehåller gluten.