FAQ

Varför säljer ni både veganska produkter och köttprodukter?

Varför är köttet gourmetmörat?

Vi strävar efter att bidra till ett hållbart samhälle för människor, djur och natur. Det innefattar en varierad kost och vi vill kunna erbjuda både veganska som animaliska produkter till våra konsumenter. Våra veganska produkter och våra köttprodukter produceras i separata fabriker.

Vi mörar köttet för att det ska behålla saftigheten och mörheten när du tillagar maten. Genom detta blir inte köttet torrt och behåller därför sin saftighet bättre om du värmer på köttet igen.

Varför har ni olika ursprung på köttet?

Vi har valt att ha olika ursprung så konsumenten själv får välja. Vi vill vara väldigt tydliga med köttets ursprung, därför har vi placerat en flagga från ursprungslandet på framsidan samt i text på baksidesetiketten.

Går köttet bra att frysa in??

Ja, det går utmärkt att frysa in köttet.

Var kommer druvsockret som ni använder i era produkter ifrån?

Druvsockret är utvunnet ur majs.

Hur länge håller de gourmetmörade produkterna när förpackningen är öppnad?

Det håller cirka 2 dagar om den är förvarad i max 8°C.

Varför kan skinkan ha olika nyanser?

En skinka består av olika muskler som också har olika färg. En magrare muskel är mörkare än en fet. Färgskillnaderna kan variera från ljust rosa till mörkt röd och därför kan man ibland tro att skinkan inte är riktigt kokt, när den har en mörkare nyans.

Varför är vissa skinkor fetare än andra?

Vart kommer den vegetabiliska fibern ifrån?

Är era produkter glutenfria?

Varje enskild skinka består av olika muskler som var för sig har olika mycket fett och olika förutsättningar. Därför kan fetthalten variera något på skinkorna. Mycket av skinkans smak sitter i skinkans fett. Skulle allt fett tas bort skulle den förlora sin goda smak.

Den vegetabiliska fibern är framställd av ren havre (glutenfri).

Alla våra köttprodukter är glutenfria. Våra veganska favvobollar och favvoburgare innehåller gluten.