Grillkryddad fläskytterfilé med marinerade grönsaksspett och halloumi

Grillkryddad fläskytterfilé med marinerade grönsaksspett och haloumi

Grillkryddad fläskytterfilé med marinerade grönsaksspett och halloumi

 

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

1 Grillkryddad fläskytterfilé
200 g skogschampinjoner
1 squash
1 röd paprika
1 rödlök
1 blomkål
2 majskolvar
1 – 2 halloumi
Salt och peppar

Marinad:
1/2 vitlöksklyfta
Olja
Flingsalt
Valfri färsk ört

Gör så här:

Skär majskolvar, paprika, squash, rödlök och blomkål i stora bitar. Trä dessa på grillspetten tillsammans med champinjonerna.
Pressa vitlöken och blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Pensla grönsaksspetten med marinaden och lägg på grillen.
Lägg halloumin på grillen. Låt grönsakerna och halloumin tillagas till dess att de fått fin färg.
Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Grilla 3 – 4 minuter på varje sida eller tills köttets innertemperatur är 72°C. Krydda med salt och peppar.

Servera med bearnaise och klyftpotatis!