Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis och parmesan-crème

Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis och parmesan-crème

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

1 gourmetmörad fläskytterfilé från Nybergs Deli, ca 1kg

1 kg färskpotatis

Olja

Flingsalt

Marinad:

1 dl matolja

1 msk soya

1 tsk curry

1 tsk cayenne

1 tsk riven ingefära

½ pressad lime

1 msk honung

Salt

Parmesan-créme:

2 vitlöksklyftor

½ msk olivolja

1 ½ dl fint riven parmesanost

2 dl lätt creme fraiche

½ tsk salt

Gör så här:

Lägg köttbiten i marinad i ca 1 timme. Tvätta av färskpotatisen och skär i halvor, är dom små så kan du använda hela. Lägg på plåt och ringla över olivolja och flingsalt. Stek i ugn i ca 1 tim eller tills potatisen fått fin färg.

Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet på. Stek i olja tills skalet blivit brunt och vitlöken mjuk. Ta bort skalet och lägg vitlöken i en mixer tillsammans med parmesanosten och creme fraiche. Mixa till en slät röra, smaka av med salt.

Lägg köttet på grillen till köttet är genomstekt, innertemp 72°.