Klassisk fläskytterfilé med coleslaw och het chiliröra

Klassisk fläskytterfilé med coleslaw och het chiliröra

Ingredienser

400 g Fläskytterfilé
salt och peppar
2 msk smör

Coleslaw
300g strimlad vitkål
150g strimlade morötter
1/2 dl crème fraiche
1 liten, fint hackad rödlök
1 tsk senapspulver
1 tsk HP sås
1 tsk chilisås
salt och peppar

Het chiliröra med lime
1 dl krossade tomater
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 dl tomatsås
2 msk pressad lime
1 msk socker
salt

Så här gör du
Värm ugnen till 175°C.

Skär ett rutmönster med ca. 0,5 cm djup runt om fläskytterfilén. Salta och peppra. Bryn den i smör så att du får en fin och knaprig yta. Stek färdigt den i ugnen tills den uppnår en innertemperatur av 72°C. Lägg köttet att vila i ugnsfolie när den är färdigstekt.

Strimla och hacka ingredienserna till coleslaw och blanda i en skål tillsammans med kryddor och crème fraiche. Ställ skålen kallt.

Blanda alla ingredienser till chiliröran i en kastrull, utom lime, och koka ca. 10 minuter på svag värme tills den är tjock och krämig.

Smaksätt med limesaft och lite salt.

Skiva och servera fläskytterfilén med coleslaw och den heta chiliröran.