Fläskytterfilé med hel rostad potatis

Knaperstekt fläskytterfilé med hel rostad vitlök och potatis

Fläskytterfilé med hel rostad potatis

Ingredienser

Recept för 4 pers.

1 Gourmetmörad fläskytterfilé, ca 1 kg
2 msk smör
salt och peppar
800 g små delikatesspotatis
olivolja
flingsalt till servering
bearnaisesås

Så här gör du:

Värm ugnen till 175°C.

Skär ett rutmönster i köttet. Bryn fläskytterfilén i smör så att ytan får fin färg. Salta och peppra. Stek färdigt den i ugnen tills innertemperaturen uppnår 72°C.
Lägg köttet att vila i ugnsfolie när den är färdig.

Borsta potatisen ren från jord och skölj den noggrant, blanda med olivolja. Sätt ugnen på 220°C och rosta potatisen i ugnen ca 20-30 minuter.
Skaka plåten då och då. Strö flingsalt över potatisen innan servering.

Skiva köttet fint och arrangera på tallrikar tillsammans med potatis. Servera med bearnaisesås.

Skriv ut recept Dela recept