Kolgrillade fläskspett med rostad blomkål

Fläskspett med blomkål

Kolgrillade fläskspett med rostad blomkål

Ingredienser:

Recept för 4 pers.

ca 800 g fläskytterfilé Asian BBQ eller naturell
24 padrones
1 stort huvud blomkål
Olivolja
Salt och peppar
Träspett (blötlagda)
Salt och peppar
Ev salladslök och grillad paprika på burk

Gör så här:

Tärna fläskytterfilén i lagom stora bitar. Trä på spetten, varva med padrones och krydda med lite salt och peppar.
Grilla spetten tills de fått fin färg och köttet är genomstekt.

Helgrillad blomkål

Gnid in den hela blomkålen med lite olja, salt och peppar. Grilla över glöd så att det får lite färg, låt blasten vara kvar, lägg sen på indirekt svag värme
och stängt locket och grilla klart ca 30 minuter tills den mjuknar.
Dekorera gärna med salladslök, grillad paprika och kokoshack.

Servera spetten med den rostade blomkålen eller valfritt tillbehör och en god sås (på bilden Tahini & kokossås, se recept nedan)

Tahini & Kokossås

1 burk (400 g) kokosmjölk
1 dl tahini
¾ dl japansk soja
3 msk råsocker
2 pressade lime
½ tsk salt

Blanda kokosgrädde, tahini, soja och socker i en kastrull och koka upp.
Ta av från värmen och smaka av med limejuice, salt och ev mer socker. Servera kall eller ljummen.

 

Skriv ut recept Dela recept