Medelhavsgratäng med fläskytterfilé

Medelhavsgratäng med fläskytterfilé

Under 60 min. För 4 pers.

Den här medelhavsgratängen är lika vacker som den är god. De härliga smakerna från potatis, paprika, tomat,  zucchini, rödlök, och färsk oregano berikas i värmen från ugnen och serveras med saftig fläskytterfilé.

Ingredienser:

800 g fläskytterfilé
600 g potatis
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini à 300 g
4 tomater
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad timjan eller oregano
salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Skala potatis, lök och vitlök.

Skär potatisen, paprikorna, zucchinin och tomaterna i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken.

Blanda vitlöken och oljan. Rör ihop alla grönsaker i en ugnssäker form tillsammans med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar.

Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen är mjuk.

 Skär upp och stek fläskytterfilén några minuter på varje sida. Salta och peppra.