Pastagratäng med fläskytterfilé

 

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

Fläskytterfilé ca 800 g
Ca 400g pasta
1 purjolök
250 g körsbärstomater
2 msk smör eller margarin
5 dl mjölk
2 tsk paprikapulver
Salt & peppar
2 dl riven ost
1 vitlök

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och lägg sedan i en ugnssäker form.
Skiva fläskytterfilén, purjolöken och vitlöken. Bryn köttet i matfettet. Tillsätt purjolöken och stek ytterligare några minuter. Tillsätt vitlöken, delade körsbärstomater, paprikapulver och mjölken.
Låt sjuda 10 minuter.
Häll fläskytterfilén över pastan i den ugnssäkra formen. Strö över riven ost, salt och peppar. Toppa med körsbärstomater. Placera formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills gratängen har en fin färg.
Servera som den är, eller med ett färskt bröd.

Pastagratäng med fläskytterfilé