Satayspett med jordnöt-och myntarelish

Satayspett med jordnöt-och myntarelish

Ingredienser

400 g Gourmetmörad Fläskytterfilé

Marinad
1 dl ketjap manis
1 dl kokosmjölk
1 tsk ingefära
1 tsk pressad vitlök
½ tsk nymald svartpeppar
½ tsk chili flakes
1 tsk majsolja

Jordnöts- och myntarelish
2 dl osaltade jordnötter
1 dl myntablad
½ dl limejuice
1 msk hackad röd chili
1 msk ingefära
1 tsk vitlök
2 msk sirap
2 msk soja
salt & peppar

Tillbehör
200 g sallad
4 skivor grillat bröd

Så här gör du
Skär köttet i fina kuber. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt sedan köttet marinera i kylskåp i fyra timmar.

Sätt ugnen på 175°C och bred ut nötterna på bakplåtspapper i en ugnsäker form. Rosta dem tills de är gyllenbruna, ca 10-15 minuter.
Strimla myntan, hacka chilin och blanda ned ingefära och pressad vitlök. Blanda i limejuice, sirap och soja. Hacka nötterna grovt och blanda tillsammans med myntarelishen.

Trä köttet på grillspett och grilla på medelvärme ca 3 minuter på varje sida tills det är genomstekt. Grilla brödet tills det får fin färg. Strö över jordnöts-och myntarelishen på köttet och servera spetten på det grillade brödet tillsammans med en grönsallad.