Sesambakad fläskytterfilé med ljummen nudelsallad

Sesambakad fläskytterfilé med ljummen nudelsallad

Ingredienser

600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
1 pkt äggnudlar
1 pkt strimlade skärbönor
2 st morötter
3 st salladslökar
1 dl sesamfrön

Marinad och dressing
1 st röd chili
2 st lime
2 msk sesamolja
1 st vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk sweet chilisås

Så här gör du
Blanda chilin med sesamolja, saften från lime, vitlök, soja och sweet chilisås till marinad. Använd hälften till marineringen och spara den andra hälften till dressing. Värm under tiden ugnen till 175 grader.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Rulla fläskytterfilén i fröna innan du lägger den i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer i köttet och stek det tills termometern visar 72 grader. Det tar ca 30 minuter.

Koka nudlarna och blanda dem med morötter, bönor, salladslök och resten av marinaden. Skär köttet i skivor och lägg det ovanpå grönsakerna. Servera med limeklyftor.