Fläskytterfilé med vitlöksmarinerade champinjonspett och yoghurtsås

Stek-& grillbit med vitlöksmarinerade champinjonspett och yoghurtsås

Fläskytterfilé med vitlöksmarinerade champinjonspett och yoghurtsås

 

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

ca 800 g fläskytterfilé, naturell eller färdigkryddad
250 g små champinjoner
2 stora vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 msk honung
0,5 tsk malen koriander

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tahini (osaltad)
1/2 pressad citron
salt och svartpeppar

Till servering:
Grillade grönsaker

Gör så här:

Trä svamparna på spett.
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över spetten
och marinera minst 1 timme, gärna längre.
Grilla spetten runt om tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min. Salta, peppra och ringla över resten av marinaden.
Rör ut tahini med citronsaften.
 Blanda ihop med yoghurt och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Grilla 3 – 4 minuter på varje sida eller helgrilla,  tills köttets innertemperatur är 72°C. Krydda med salt och peppar.

Servera med grillade grönsaker eller rostad potatis!

Skriv ut recept Dela recept