Fläskkött recept

Fläskkött passar både till vardags och till fest. Det är enkelt och gott kött som passar både i spett, grytor och i skivor. Förutom vår storsäljare fläskytterfilén har vi även gourmetmörad stek- och grillbit i sortimentet. Använd den på samma sätt som fläskkarré; du kan grilla den eller steka hel eller i skivor. Fläskkött är alltid mört och saftigt och svår att översteka. Nedan hittar du många härliga recept och nya sätt att tillreda våra produkter på. Smaklig måltid!

Viktig information om fläskkött

Fläskkött är den möraste delen av grisen och smakar himmelskt gott. Det intressanta är att en stor del av vårt matarv just bygger på fläskkött, och det går att variera och smaksätta på så många olika vis. Det är också ett relativt billigt kött och går att använda i många olika maträtter. 

Du bör tillaga fläskkött så att det alltid är genomstekt. Visst kan du låta kött som fläskytterfilé vara lite rosa i färgen men för att vara helt säker så bör du steka igenom köttet ordentligt så att köttsaften är helt genomskinlig. Detta för att griskött kan innehålla trikiner som du bör göra dig av med genom värme under tillagning. Svenskt fläskkött är i regel fritt från trikiner då det besiktigas av veterinär, men du bör i alla fall vara försiktig. 

Goda recept på fläskkött

Oavsett om du ska laga söndagsstek till familjen, bjuda på sommarmiddag i bersån eller fixa en romantisk middag på tu man hand är fläskkött alltid en hit. Fläskkött lagar du enkelt och alla som äter det kommer garanterat att uppskatta det. 

Fläskfilé är ofta lite dyrare men vill du ha billigare kött från gris ska du köpa karré, skinkstek eller kotlett. 

  • Stek- och grillbitar som används som karré steks elle grillas hel eller i skivor och kan också användas i köttgrytor.
  • Kotletter ska stekas hel eller i skivor i panna eller i ugn, men kan också grillas och ätas med t.ex klyftpotatis eller ugnsrostade grönsaker.
  • Fläskytterfilé finns som hel eller strimlad i vårt sortiment. Den strimlade passar utmärkt i pastarätter, grytor, wok eller fyllning till tacos eller enchiladas. 
  • Rimmad julskinka till julbordet som är ett måste! Hitta den finaste julskinkan här.

Är du intresserad av hur du lagar mat med fläskkött? Kika på våra recept och förundras över fläskköttets mångsidiga egenskaper. Läs mer om recept på fläskytterfilé här!

Var kan du hitta vårt fläskkött?

Kött från Nybergs Deli är alltid svenskt och av hög kvalitet. Det är veterinärbesiktigat och mört för att ge dig den bästa smaken och den enklaste tillagningen. Under respektive produkt kan du se var du kan hitta köttet; Willys, Coop och Hemköp är exempel på matbutiker som säljer våra produkter.