Pulled pork burgare
Pulled pork burgare
Över 60 min. För 6 pers.
Bjud på denna smakrika pulled pork så blir alla nöjda! Koka köttet med barbecuesås och lök tills det är riktigt mört och låt sen var och en lägga upp den goda köttgrytan i bröd med majs, rödlök och gräddfil.
Ingredienser:
1 1/2 kg stekbit
3 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbecuesåshickory (à 250 ml)
Till servering:
1 – 12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska (kan även ätas med naanbröd eller tortilla)
1 fint strimlad rödlök
1 burk tomatsalsa (à 300 g)
1 burk majs (à 340 g)
3 dl gräddfil
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°C.
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker köttet. Sätt på locket och låt sedan köttet stå i nedre delen av ugnen i ca 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.